Maatschappelijke opvang Spijkenisse

We kregen de vraag om voor deze locatie de centrale ruimte in te richten, dit moest vriendelijk ogen, toegankelijk zijn en ook praktisch. In de ruimte moest voldoende ruimte zijn om te eten, te ontspannen en relaxt te zitten. Het zijn twee aparte ruimtes die in elkaar overlopen, maar wel een eenheid moeten vormen. Verder was de wens dat de bewoners hun eigen plek konden vonden in de ruimte zonder elkaar te storen (in SBV taal B.A.T. Being Apart Together)

Om eenheid te creëren zijn alle tafels en kasten uitgevoerd in eikenhout in een warm-grijze kleur. In het linker deel zijn twee hoge tafels geplaatst met college-style barkrukken. Daarnaast staat de voetbaltafel en bij het raam staat een TV hoek gemaakt van twee banken met RVS armen in een olijfkleurig leer.

Aan rechterkant is in het serredeel een royale leef-tafel geplaatst met comfortabele kuipstoelen,

En achterin staan drie eettafels met daarbij voldoende stoelen om met een grote groep te eten.

De stoelen hebben een houten frame en een kunststof rug, door toepassing van de diverse kleuren ontstaat een levendig geheel. Om de huiselijke sfeer te versterken hebben we hier ook de styling verzorgt met diverse planten, (wand)decoraties en sierverlichting.

Al met al is het een ruimte geworden die gevarieerd en kleurrijk is, zonder dat het rommelig wordt. Ook is er voldoende gelegenheid om een plek te zoeken die bij de “sfeer van het moment” past.

Foto’s: Ellen Pitlo