Trailblazers. – Weesp

De akoestiek was een enorme uitdaging in het pand van Trailblazers in Weesp.
Het geluid kaatste tegen de harde muren, de raam partijen en het plafond.

Foto’s: Ellen Pitlo

Bekijk project

MFC Hart van Oosterwolde

Het MFC Hart van Oosterwolde biedt onderdak aan verenigingen van Oosterwolde en hun activiteiten zoals bijvoorbeeld de zang, muziek, biljarten, sjoelen en schieten.

Foto’s: Ellen Pitlo

Bekijk project

Companjen staalconstructies Wezep

Companjen Constructies is een allround partner op het gebied van staal.  Zij denken met u mee en hanteren planningen die passen binnen uw bedrijfsvoering.

Foto’s: Ellen Pitlo

Bekijk project

Bedrijfsrestaurant Almere

Dit bedrijfsrestaurant kreeg een facelift en daarnaast is er gekeken naar akoestiek verbeterende oplossingen.

Foto’s: Ellen Pitlo

Bekijk project

Directie kantoor van der Most

Koninklijke Van der Most is allround grafisch producent en partner voor organisaties die veel te communiceren hebben.

Foto’s: Ellen Pitlo

Bekijk project

Werkcafé Utrecht

Het werkcafé is het warme hart van het kantoor. Hier ontmoeten mensen elkaar in de pauze om even bij te praten én voor informeel overleg. Het is nu zo ingericht dat elkaar ontmoeten, met het oog op Corona, op 1.5 meter afstand kan.

Foto’s: Ellen Pitlo

Bekijk project

Hellebrekers Nunspeet

Bij Hellebrekers ontwerpen, realiseren en beheren ze technische installaties. Voor zwembaden en productiebedrijven hebben ze oplossingen die er toe doen, voor nu en in de toekomst.

Foto’s: Ellen Pitlo

Bekijk project

Werkplaats Den Haag

In de werkplaats van 50/50 worden mensen voorbereid op een reguliere baan. Naast het werken is het belangrijk dat er ook ruimte is voor ontspanning, eten en ontmoeting.

Bekijk project

Herstart Spijkenisse

We kregen de vraag om voor deze locatie de centrale ruimte in te richten, dit moest vriendelijk ogen, toegankelijk zijn en ook praktisch. In de ruimte moest voldoende ruimte zijn om te eten, te ontspannen en relaxt te zitten. Het zijn twee aparte ruimtes die in elkaar overlopen, maar wel een eenheid moeten vormen. Verder was de wens dat de bewoners hun eigen plek konden vonden in de ruimte zonder elkaar te storen (in SBV taal B.A.T. Being Apart Together)

Bekijk project

BOB Den Haag

Studio Birza tekende voor het ontwerp, realiseerde en coördineerde de uitvoering van (glas)wanden, plafonds, signing en meubilair. De tafels zijn gemaakt door 5050 Wood van het Leger des Heils.

Foto’s: Ellen Pitlo

Bekijk project

Meerzorg Ugchelen

Voor deze locatie, die midden in een bosrijke omgeving staat, hebben wij drie huiskamer en ontmoetingsruimtes mogen vormgeven. De wens was om de  natuur van buiten naar binnen te halen. Dat hebben we gedaan door gebruik te maken van natuurlijke materialen en kleurstellingen. Echt hout en leer zijn duurzaam en hebben een lange levensduur.

Bekijk project

Huis en haard Gouda

Huis en Haard Gouda is grondig gerenoveerd en klaar voor de toekomst.

Studio Birza heeft de kantoren en huiskamers ontworpen en ingericht. De drie huiskamers hebben ieder hun eigen stijl en sfeer. Het mooie van project is dat de bewonersgroepen betrokken werden bij de sfeerkeuzes van de huiskamers.

Bekijk project

Directie kantoor Almere

Voor  drie directeuren mochten wij twee ruimtes inrichten. De opdracht was dat het een stijlvol geheel moest worden zonder “tierelantijnen en bling bling”. Goed materiaal gebruik dat een lange levensduur heeft, sobere chique.

Bekijk project

Dorcas Nederland

Dorcas werkt aan blijvende verandering in het leven van de allerarmsten. Zij zoeken actief naar samenwerking met andere organisaties. Zij doen wat ze zeggen, werken doordacht en gaan zorgvuldig met geld om.

Bekijk project

Het Prakijkhuis Harderwijk

Het Praktijkhuis is gevestigd aan de Johannitterlaan in Harderwijk. Zij geeft voorlichting rondom verschillende thema’s die voor jongeren belangrijk zijn, zij biedt trainingen aan die u als gemeente of organisatie kunt aanbieden aan uw medewerkers, uw cliënten, naasten of de inwoners van een wijk of gemeente. De trainingen kunnen bijvoorbeeld gericht zijn op het leren omgaan met mensen die iets hebben meegemaakt.

Bekijk project

Kantoor Groningen

Birza Groningen heeft een ware metamorfose ondergaan!

De showroom werd kantoorruimte, dit geeft meer privacy tijdens de werkzaamheden en de klimaatbeheersing is op deze manier beter beheersbaar.

De vloerbedekking komt uit de collecties van Interface en de Desso en geeft een eigentijds beeld. De vitrage is vervangen voor plissés waardoor de lichtinval beter gecontroleerd kan worden.

Bekijk project

15 Woningen in den Haag

De wens van onze opdrachtgever was om een sfeervol woonconcept te ontwikkelen voor Beschermd wonen. Het moest een toegankelijk concept zijn waar mensen zich snel thuis kunnen voelen en verder kunnen groeien naar zelfstandigheid.  In alle woonkamers komen dezelfde dressoirs en tafels welke  gemaakt zijn door 50/50 workcenter van  het Leger des Heils. Deze meubelen hebben een zwart stalen frame en zijn gemaakt van naturel eikenhout. De gezamenlijke woonkamer wordt gebruikt door 4 personen en per huis zijn dit: mannen tot ongeveer 20 jaar, jonge moeders en mannen boven 20 jaar.

Type RobuustType NaturelType VintageType Zeezicht

Coloriet Lelystad

Coloriet werkt al een aantal jaren  op de locatie Copernicusstaete. Om de akoestiek te verbeteren hebben ze een aantal aanpassingen gedaan.

Bekijk project

Dierenkliniek Stadshagen

Dierenartsenpraktijk Zwolle Zwartewaterland is een gemengde praktijk met twee locaties. Zij behandelen gezelschapsdieren en landbouwhuisdieren. In  Stadshagen is een hele nieuwe praktijk gerealiseerd. Het is een moderne en gastvrije locatie geworden.

Bekijk project

Regiokantoor Leger des Heils Den Haag

Op 3 etages aan de Binckhorstlaan in Den Haag is er  hard gewerkt om alles, op tijd, klaar te stomen voor de verhuizing in december.

De ruimtes zijn opnieuw ingedeeld d.m.v. het plaatsen van glaswanden, de muren zijn voorzien van een kleur, iedere etage zijn eigen kleurstelling. Natuurlijk mogen ook wallprints en verlichting niet ontbreken. Dit geeft de ruimtes een enorme “boost”! Het meubilair is een combinatie van bestaand en nieuwe elementen.

Bekijk project

Bedrijfsbureau Leger des Heils Overijssel

Leger des Heils W&G Overijssel is per 1 oktober 2019 gehuisvest op een nieuwe locatie in Zwolle.

Vanuit deze locatie worden de vele initiatieven van het Leger in de provincie aangestuurd.

Het was onze taak om de “ziekenhuissfeer” om te buigen in een zakelijke, rustige omgeving.

De wachtruimte/ MF ruimte moest een warme en uitnodigende sfeer krijgen waarin de cliënt en medewerker zich thuis voelen.

Bekijk project

Finance and Controle

De afdeling Finance & Control werd verhuisd naar een externe locatie. De  opdracht was om de medewerkers een fijne en mooie werkomgeving te bieden zodat het geen straf zou zijn om te verhuizen. En dat is gelukt!

Bekijk project

Varidon / Rimondia Elspeet

Dagelijks zijn de medewerkers van Rimondia/Varidon door geheel Nederland op locatie bezig met het nemen van monstersbij kalveren. Het nemen van de diverse soorten monsters wordt door ervaren mensen gedaan die daarvoor zijn opgeleid.

Bekijk project

Begeleid wonen Zoetermeer

Bij deze huisvesting wonen een 7 tal jonge vrouwen zo zelfstandig mogelijk, maar krijgen wel hulp van een begeleider. Hulp in de ruimste zin van het woord:  bij het maken van een dagindeling of het regelen van geldzaken.

Bekijk project

Kantoren Leger des Heils Utrecht

De wens was: een fris en modern kantoor zonder fratsen want de prioriteit ligt bij de cliënten en niet bij kantoorhuisvesting. Daarom hadden we rekening te houden met een beperkt budget. Voor ons geen punt, we zijn ervan overtuigd dat je voor bijna ieder budget een interieur kunt realiseren.

Door slimme keuzes te maken is het is ons wederom gelukt om binnen het gestelde budget de wensen te realiseren.

Bekijk project

kantoren Stella fietsen Nunspeet

Voor de fietsen gigant uit Nunspeet mogen wij de vloeren van de kantoren realiseren. Het vloerenplan is gemaakt in nauw overleg met de interieurarchitect van de opdrachtgever. Er is gekozen voor marmoleum vanwege de kleur en de duurzaamheidsaspecten.

Bekijk project

Begeleid wonen aan de dr. v Thienenweg 10

Leger des Heils W&G Overijssel is per 1 oktober 2019 gehuisvest op een nieuwe locatie in Zwolle. In dit pand zijn naast het Bedrijfsbureau ook drie woonafdelingen onder gebracht: Huis en Haard ZwolleHuis en Haard ThienPlus en Take Off.

Afdeling Huis en Haard Zwolle
Huis en Haard is beschermd wonen voor dak- en thuisloze mensen met psychiatrische problemen.

Afdeling Huis en Haard ThienPlus
Huis en Haard ThienPlus is een beschermde woonvorm voor volwassenen met gestabiliseerde verslaving en psychiatrie, waarbij een verstandelijke beperking op de voorgrond staat.

Afdeling Take Off
Take Off is langdurige woonbegeleiding voor jongeren van 18 tot 27 jaar. Het gaat hier om jongeren die geen (t)huis meer hebben.

Studio Birza heeft hier een viertal huiskamers, ontmoetingsruimte en kantoren zijn vormgegeven, het ontwerp is gemaakt door Bianca. Doelstelling in dit project was het creëren van huiskamers waar de bewoners zich thuis en geborgen voelen.

Bekijk project

Ontmoetingsruimte laagdrempelige opvang

Het ontwerp is door Bianca Lipke gemaakt. Doelstelling in dit project was het creëren van een gezellige ontmoetingsruimte waarvan het meubilair tegen een stootje kan. Banken en fauteuils zijn uitgevoerd in een stoere wax leder. De tafels en kasten zijn gemaakt van massief eikenhout. Bij de tafels staat een mix van stoelen.

Bekijk project