Het Praktijkhuis is gevestigd aan de Johannitterlaan in Harderwijk.

Zij geeft voorlichting rondom verschillende thema’s die voor jongeren belangrijk zijn, zij biedt trainingen aan die u als gemeente of organisatie kunt aanbieden aan uw medewerkers, uw cliënten, naasten of de inwoners van een wijk of gemeente. De trainingen kunnen bijvoorbeeld gericht zijn op het leren omgaan met mensen die iets hebben meegemaakt.

Ook kan het Praktijkhuis ingezet worden voor persoonlijke ondersteuning voor jongeren. Dit kan bij een sociaal wijkteam of zorg team om iemand te ondersteunen of bij een casuïstiek bespreking.

Wij mochten de ontmoetingsruimte een make-over geven, de ruimte voorzien van een nieuw tapijt, leveren van fauteuils en een grote 8 persoonsbank en massief houten stamtafel.

De medewerkers geven aan dat de hangende viltenpanelen met boom motief dé blikvanger van de ruimte is, iedereen is er weg van.

Er wordt veel gebruik gemaakt van de stamtafel. Lezen, kletsen, koffie en thee drinken, spelletjes doen, het kan allemaal aan de tafel. De grote bank is een echte chill plek geworden.

De medewerkers en jongeren zijn blij met de nieuwe stek!

Foto’s: Lusine Grigoryan