In Den Haag hebben wij 15 huiskamers ingericht.

De wens van onze opdrachtgever was om een sfeervol woonconcept te ontwikkelen voor Beschermd wonen. Het moest een toegankelijk concept zijn waar mensen zich snel thuis kunnen voelen en verder kunnen groeien naar zelfstandigheid.  In alle woonkamers komen dezelfde dressoirs en tafels welke  gemaakt zijn door 50/50 workcenter van  het Leger des Heils. Deze meubelen hebben een zwart stalen frame en zijn gemaakt van naturel eikenhout. De gezamenlijke woonkamer wordt gebruikt door 4 personen en per huis zijn dit: mannen tot ongeveer 20 jaar, jonge moeders en mannen boven 20 jaar.

Wij hebben 4 stijlrichtingen bedacht: Robuust, Vintage, Zeezicht en Naturel. Vanwege budget is de basis hetzelfde model bank en stoel en is de variatie gezocht in kleuruitvoering en details. Om de sfeer van de woning te versterken en het thuisgevoel er direct in te brengen is in iedere woning een pakket met bijpassende accessoires  gebruikt. In eerste instantie zou de huidige marmoleumvloer blijven liggen, maar deze was dermate beeldbepalend dat we toch geadviseerd hebben een pvc strokenvloer te leggen met een eigentijds White wash effect. Door één muur in een contrastkleur te sauzen wordt eenvoudig een extra kleur dimensie toegevoegd in de interieurs.

 

Zeezicht:

De sfeer Zeezicht is wat zwaarder qua kleurstelling. De bank is uitgevoerd in een donker blauwe leersoort evenals de fauteuils. Het karpet is in geweven blauwtinten welke de zee symboliseren. De accessoires bestaan uit touw, verweerd metaal en vergrijsde planten. Uiteraard is er ook veel groen toegepast in de vorm van planten. Dit is een mix van planten die weinig onderhoud vragen en kunstplanten.