In Den Haag hebben wij 15 huiskamers ingericht.

De wens van onze opdrachtgever was om een sfeervol woonconcept te ontwikkelen voor Beschermd wonen. Het moest een toegankelijk concept zijn waar mensen zich snel thuis kunnen voelen en verder kunnen groeien naar zelfstandigheid.  In alle woonkamers komen dezelfde dressoirs en tafels welke  gemaakt zijn door 50/50 workcenter van  het Leger des Heils. Deze meubelen hebben een zwart stalen frame en zijn gemaakt van naturel eikenhout. De gezamenlijke woonkamer wordt gebruikt door 4 personen en per huis zijn dit: mannen tot ongeveer 20 jaar, jonge moeders en mannen boven 20 jaar.

Wij hebben 4 stijlrichtingen bedacht: Robuust, Vintage, Zeezicht en Naturel. Vanwege budget is de basis hetzelfde model bank en stoel en is de variatie gezocht in kleuruitvoering en details. Om de sfeer van de woning te versterken en het thuisgevoel er direct in te brengen is in iedere woning een pakket met bijpassende accessoires  gebruikt. In eerste instantie zou de huidige marmoleum vloer blijven liggen, maar deze was dermate beeldbepalend dat we toch geadviseerd hebben een pvc strokenvloer te leggen met een eigentijds White wash effect. Door één muur in een contrastkleur te sauzen wordt eenvoudig een extra kleur dimensie toegevoegd in de interieurs.

 

Vintage:

Letterlijk is vintage een chique woord voor gebruikt of  tweedehands,  maar voor ons staat het voor authentiek, sfeervol met  een beetje heimwee naar vroeger toen alles goed was. We hebben deze woorden vertaald in een interieurstijl die niet gecompliceerd is en waar iedereen zich snel comfortabel in voelt.

Prominent is de grote uitnodigende bank met gezellige kussens, daarvoor een vloerkleed met een Perzisch motief. Het kleed lijkt wat sleets en verwassen  alsof het zo bij grootmoeder van de zolder komt. De fauteuils zijn strak en neutraal met  armleggers van zwart metaal en deze sluiten daarom goed aan bij de meubelen van de 50/50 werkplaats. in de accessoires is de nostalgie ook terug te vinden en hier vindt je details van messing met een vleugje kitsch.

Natuurlijk ontbreken hier de planten niet. De combinatie van echte en kunstplanten is hier geplaatst in potten met een verweerd en nostalgisch uiterlijk. Zo wordt de frisheid van het groen een eenheid met de nostalgische kant van  interieur en is het een fraai geheel.