In Den Haag hebben wij 15 huiskamers ingericht.

De wens van onze opdrachtgever was om een sfeervol woonconcept te ontwikkelen voor Beschermd wonen. Het moest een toegankelijk concept zijn waar mensen zich snel thuis kunnen voelen en verder kunnen groeien naar zelfstandigheid.  In alle woonkamers komen dezelfde dressoirs en tafels welke  gemaakt zijn door 50/50 workcenter van  het Leger des Heils. Deze meubelen hebben een zwart stalen frame en zijn gemaakt van naturel eikenhout. De gezamenlijke woonkamer wordt gebruikt door 4 personen en per huis zijn dit: mannen tot ongeveer 20 jaar, jonge moeders en mannen boven 20 jaar.

Wij hebben 4 stijlrichtingen bedacht: Robuust, Vintage, Zeezicht en naturel. Vanwege budget is de basis hetzelfde model bank en stoel en is de variatie gezocht in kleuruitvoering en details. Om de sfeer van de woning te versterken en het thuisgevoel er direct in te brengen is in iedere woning een pakket met bijpassende accessoires  gebruikt. In eerste instantie zou de huidige marmoleumvloer blijven liggen, maar deze was dermate beeldbepalend dat we toch geadviseerd hebben een pvc strokenvloer te leggen met een eigentijds White wash effect. Door één muur in een contrastkleur te sauzen wordt eenvoudig een extra kleur dimensie toegevoegd in de interieurs.

 

Robuust:

Centraal staat een robuuste bank bekleed met  stevig naturel leder en hiervoor een kleed van een koeienhuid. Om het geheel wel luchtig te houden en extra accent te leggen op de bank is er een slanke fauteuil met stalen frame bijgeplaatst. De accessoires zijn geïnspireerd op de country way of living. Denk hierbij aan canvas elementen, robuuste verlichting, koehoorns en zadeltassen. De geweven gordijnen zijn in een bijpassende Om het geheel een levendig karakter te geven zijn  er veel groene planten toegepast. Vanwege onderhoud is er een “best of both worlds” mix toegepast met een uitgekiende mix van echte en kunstplanten.